Dagens computere

En spennende historie

Datamaskinens opprinnelse er vanskelig å definere, fordi det å definere en datamaskin er nærmest umulig. Ser vi tilbake i historien, så vil enkelte argumentere for at datamaskiner eksisterte lenge før dataalderen. En definisjon som ofte er brukt er at en datamaskin er et verktøy som lar deg logge inn data for deretter å prosessere denne dataen og levere et resultat ut av dette. I den moderne verden er derimot en datamaskin oftere en maskin som enten kjører på operativsystemene Windows, Mac, Linux eller Ubuntu og har den klassiske PC-designen. Det har derimot vært store forandringer, dog med små steg, til hvordan vi ser på PC-er.

Fra stasjonær til laptop

Den kanskje største forandringen kom i form av hvor raskt vi gikk fra stasjonære til bærbare PC-er. Bare i løpet av et tiår fjernet vi nærmest alle stasjonære PC-er til privat bruk. Det er jo rett og slett ikke praktisk med disse store boksene når vi er så mye ute og reiser. Med en laptop kan du ta med deg PC-en, enten det er for jobb eller privatliv, akkurat dit du måtte ønske. PC-ens utvikling skulle derimot ikke stoppe der, og den har bare fortsatt i en eksponentiell kurve.

Den konvertible laptopen

I mange år var det nettbrett som var den store tingen. Laptopen hadde løst et problem i at den kunne bringes overalt, men den var fortsatt litt for bulkete og stor for mange. Det var derimot bare et problem med nettbrettet, og det var dets mangel på maskinkraft. Derfor tok hendige ingeniører et tak og sa at nok var nok. Nå skulle det ikke utvikles nye enheter, men to suksesser skulle kombineres. Den konvertible laptopen var født, og det er den som dominerer i dag. Her kan du enkelt bytte mellom nettbrett og laptop. Det er helt utrolig hvor langt PC-en har kommet over alle disse årene!