Computere i bedriftsmarkedet

Alle bedrifter trenger en computer

Etter at Internettet kom på banen er det nærmest ingen bedrifter som kan snike seg unna det faktum at de trenger en computer. Det gjelder selv de simpleste bedriftene som aldri har beveget seg på nettet med salg eller tjenester. Alle trenger computere, rett og slett fordi det gjør alle prosesser enklere. Denne gjør mye for deg, selv med så simple programmer som Excel. Derfor har alle bedrifter i dag computere. Det som derimot er litt mer interessant er hva slags computere de skaffer seg, og ikke minst hva programvaren her er. Er det Windows eller Mac som dominerer bedriftsmarkedet i dag, og hvorfor er det sånn?

Historien om Windows vs Mac i bedriftsmarkedet

Det er liten tvil om at jo større bedriften er, jo klarere blir det hvor viktig computerne er. Enhver stor bedrift har ekstreme kontorlandskap hvor person etter person sitter nedover radene på sine computere. Det som er interessant er hvilken utvikling disse har hatt. Før i tiden pleide disse nesten eksklusivt å være Windows. Dette handlet nok mye om prisen på utstyret, men også om funksjonaliteten. Disse ble aller mest brukt til repetitivt arbeid i enkle programmer. På den andre siden var Mac mer eller mindre forbeholdt for firmaer som drev med videoredigering og grafisk design.

Dagens situasjon

I dag er mange enkle oppgaver som før ble gjort av ansatte i Windows enkelt og greit automatisert. Ansatte har dermed generelt sett blitt overført til mer kreative oppgaver, da gjerne rettet mot det grafiske/visuelle. Dette har ført til et større hig etter Mac i bedriftsmarkedet. Selv om Windows fortsatt regjerer, så er trendene klare. Det er Mac som har tatt over trenden, og denne er klart foretrukket i dagens bedriftsmarked. Mens vi trer inn i en æra med kunstig intelligens hvor vår kreativitet blir viktigere, så blir Mac-en også viktigere!