Fotografenes drøm

Mac-en er fotografenes favoritt

Fotografer har en krevende jobb rent teknisk sett. I alle sine prosesser krever de høy kvalitet i utstyret. Fra selve fotoshooten med kamera, til redigering og retusjering, så kreves det både hardware og software som leverer varene. Fotografer skal tross alt levere et sluttprodukt til en forbruker som skal være av en høy kvalitet. Da må utstyret være på plass, og det gjelder da spesielt datamaskinen. Denne skal være med på å gjøre den massive jobben det er å redigere bilder, og da gjelder det å ha både maskinkraften og de verktøyene du søker etter.

Enestående for redigering og verktøy

For redigering av bilder er det viktig at grafikkort og RAM er av høy kvalitet. Det er fordi du skal se akkurat hvor gode bildene er. Her er det lett å tenke at det ikke er så stor forskjell fra skjerm til skjerm, men det er før du setter de opp mot hverandre. RAM er også utrolig viktig fordi du skal jobbe med tyngre programmer som krever mye energi. Da gjelder det å ha nok av minne til å kjøre disse på en plettfri måte. For å unngå bekymringer anbefales det ofte å ha minimum 4GB RAM for de fleste redigeringsprogrammer.

I en klasse helt for seg selv

Det er liten tvil om hva de kreative foretrekker innenfor bilderedigering. Fotografer verden rundt sverger til Mac som deres løsning. Dette er både basert på hardware, der Mac-en tilbyr Retina skjermer og verdensklasse grafikkort, så vel som software, der Mac-en tilbyr noen av de beste verktøyene. Med en Mac kan du nyte disse verktøyene uten å bekymre deg for hakking eller problemer med fart på innmaten. Det kan være verdt det å se på andre modeller, men husk at Mac har vært et trofast verktøy for mange i en årrekke.