Når innmaten teller

Still konkurrentene opp mot hverandre

I debatten om hvem som er best av PC-er og Mac-en så flyr argumentene ofte frem og tilbake. Det kan handle om design, kvalitet eller simpelthen det viktigste, nemlig innmaten. Men selv ved innmaten så er det fortsatt stor uenighet om hva som bør vektlegges. Er prosessor for eksempel viktigere enn grafikkortet? Hvor stor er harddisken vanligvis og har den mulighet for SSD? Hvilket operativsystem er egentlig det beste i møtet med diverse programmer og applikasjoner? Alle disse spørsmålene er viktige spørsmål knyttet til innmaten i datamaskinene som står opp mot hverandre.

Hardware

Når det kommer til den fysiske innmaten, så kjemper konkurrentene tappert mot hverandre. Mac er aller best kjent for sin enestående grafikk med Retina skjerm og sterke grafikkort som leverer det beste bildet i bransjen. De har også meget god RAM som hjelper godt med når du skal kjøre tyngre programmer. På den andre siden er PC-er generelt mer egnet for raskere og enklere prosesser, med nettopp prosessorer som ofte er sterke. Dessuten er Mac-ens kompakte natur dens egen fiende, ofte med overoppheting og problemer med bokstavelig talt utbrente elementer grunnet lite luft. På hardware svaier det derfor frem og tilbake i henhold til innmaten, og det hele handler om din bruk til syvende og sist.

Software

Når det gjelder software, så er tilfellet det samme som ved hardware. Dette handler om hva du er på utkikk etter i henhold til programmer og applikasjoner. Er du for eksempel en stor gamer, så bør du være klar over at Mac ikke støtter alle videospill der ute. På den andre siden er det mye software, spesielt til foto og video, som kun er tilgjengelig for Mac og leverer mye bedre resultater. Derfor blir det igjen en sak om smak og behag, og kanskje til og med kun om hvilket operativsystem du liker å bruke.